Slide background

Διακρίσεις σε Διαγωνισμούς Κυβερνοασφάλειας για Φοιτητές της Σχολής ΗΜΜΥ

Οι προπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης Δημήτρης Αγγέλου (αριστερά) και Οδυσσέας Σταύρου (δεξιά)

Η τελική κατάταξη για τον ΙCTF 2022

Oι δύο ομάδες που κατέλαβαν την 3η θέση στο διαγωνισμό ICTF 2022: η oμάδα TUCSec του Πολυτεχνείου Κρήτης (αριστερά) και η ομάδα CheriPi (δεξιά).

Imperial CTF 2022 Official Video Montage

H τελική κατάταξη στον ετήσιο διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας "Capture the Flag" (ΠΑΔΑ)

3η θέση στον διαγωνισμό ICTF 2022 (Imperial College London)

Ο Οδυσσέας Σταύρου μαζί με τον Δημήτρη Αγγέλου, αμφότεροι προπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλη της ερευνητικής ομάδας του Αν. Καθ. κ. Σωτηρίου Ιωαννίδη, αποτελώντας την Ομάδα Κυβερνοασφάλειας του Πολυτεχνείου Κρήτης ΤUCSec, κατέλαβαν την 3η θέση στον 1ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας Imperial CTF 2022 του Imperial College του Λονδίνου. Η ομάδα TUCSec έλαβε μέρος στα προκριματικά του διαγωνισμού, στα οποία πήρε την 9η θέση και προκρίθηκε μαζί με τους πρώτους 15 στους τελικούς, οι οποίοι διεξήχθησαν στο Imperial College London στο Λονδίνο στις 11-12 Ιουνίου 2022. Παράλληλα με τον τελικό, η διοργάνωση περιλάμβανε και ένα συνέδριο και σειρά διαλέξεων σε θέματα Κυβερνοασφάλειας (δείτε το επίσημο album φωτογραφιών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης αποτελείτο από μόνο δύο μέλη και ήταν αντιμέτωπη με τετραμελείς ή πενταμελείς ομάδες φοιτητών, που περιελάμβαναν μέχρι και διδακτορικούς φοιτητές, οπότε οι απαιτήσεις ήταν υπεραυξημένες και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Μετά από εικοσιτέσσερις ώρες συνεχομένου hacking, η ομάδα ΤUCSec κατέκτησε την 3η θέση, ανάμεσα σε δεκατρείς φιναλίστ, μαζί με την ομάδα CheriPI, καθώς κρίθηκαν ισόβαθμοι σε όλα τα βαθμολογούμενα κριτήρια και με τελικό score 1595.


1η θέση στον διαγωνισμό CTF (ΠΑΔΑ)

H Ομάδα Κυβερνοασφάλειας ​​​​​​του Πολυτεχνείου Κρήτης, TUCSec, υπό την επίβλεψη του Αν. Καθ. κ. Σωτηρίου Ιωαννίδη, κατέκτησε όμως, και την 1η θέση, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον ετήσιο διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας "Capture the Flag" που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), με την ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης να καταλαμβάνει την 2η θέση και το Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο την 3η θέση στην τελική κατάταξη των συνολικά 13 συμμετεχόντων πανεπιστημίων. Οι διαγωνισμοί αυτοί καλύπτουν πολλούς τομείς του φάσματος της Επιστήμης Υπολογιστών με έμφαση στην κυβερνοασφάλεια. Η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης που συμμετείχε στο διαγωνισμό, αποτελείτο από τους:


Προπτυχιακοί φοιτητές Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Αγγέλου Δημήτριος

Γοριδάρης Αλέξανδρος

Ευαγγελάκος Θεόδωρος

Δαμιανάκης Σταύρος

Δικτόπουλος Χρήστος

Σηφάκης Αλέξανδρος

Σταύρου Οδυσσέας (Team Captain)

Τσιαμπόκαλος Σταύρος


Προπτυχιακός φοιτητής Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

Μαρουλίδης Δημήτριος


Μεταπτυχιακοί Φοιτητές Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Κυριακάκης Θωμάς

Μοριανός Ιωάννης

Ντουσάκης Γρηγόριος

Πορτοκαλάκης Πέτρος